Webdesign en onderhoud
Ontwerp en realisatie van uw website (WordPress CMS)
Meer info
Een eigen webwinkel starten
Jansen Internetservice biedt haar klanten het zgn “Totaal- (basis)pakket”
Meer info
WordPress System Monitor
WordPress website op afstand bewaakt en technisch up-to-date gehouden door Jansen Internetservice
Meer info
VoIP all-in-one telefonie
Online telefooncentrale met vast telefoonnummer (VAST-MOBIEL) en veel programma mogelijkheden.
Meer info
CLOUD services
CLOUD services compleet voor particulieren en bedrijven met o.a. Microsoft 365 (Family en Business).
Meer info
Verenigingspakket
Voor verenigingen en stichtingen hebben wij een verenigingspakket opgesteld tegen speciale tarieven.
Meer info
Webhosting
Pakketten op maat, leverbaar in diverse (aangepaste) configuraties met ongekende service en support.
Meer info
Persoonlijk e-mailadres
Een persoonlijk e-mailadres (voornaam@achternaam.nl) en een mailbox van 5Gb nu ook voor particulieren
Meer info
WordPress PRO/PREMIUM plugins
Extra voordelig de meest populaire WordPress PRO plugins (o.a. Elementor PRO en WP Rocket (cache)) onder GPL-licentie.
Meer info

WiFi in het hele huis of kantoor, het kan echt

Wat waren we blij een aantal jaren geleden, niet alleen kunnen communiceren via het internet maar ook nog eens draadloos via WiFi. Gewoon lekker op de bank met je laptop, zonder kabel en toch verbinding met het internet.

Naast een standaard internetverbinding kwam er al snel een apparaat beschikbaar waarmee draadloos verbinding kan worden gemaakt met het internet, een router met WiFi applicatie. O o wat waren we blij maar net als de internetaansluiting zelf (eerst inbellen via een telefoonnummer, daarna wat sneller met ADSL en ISDN, en nu supersnel met kabel of glasvezel) verandert ook het gebruik van WiFi en is een standaard router met WiFi applicatie al snel niet meer wat je graag wil. Steeds meer apparaten in huis werken nl ook met WiFi, je ontvangt gasten die gewend zijn overal GRATIS gebruik te kunnen maken van SUPERSNEL WiFi en zelf wil je ook graag vrij door je huis of kantoor kunnen bewegen zonder dat je WiFi signaal wegvalt en daarmee je internetverbinding.

Vele “oplossingen” zijn er op de markt gelanceerd. Van extra routers tot WiFi versterkers, ja echt allerlei denkbare spullen zijn te koop. Probleem is echter dat hiervan maar weinig producten ook daadwerkelijk een antwoord geven op je vraag of behoefte. Je wil immers gewoon met je laptop, smartphone of tablet vrij kunnen bewegen door je huis of kantoor zonder steeds om te moeten schakelen naar een andere router of al helemaal geen verbinding meer omdat je buiten bereik bent van je router(s).

Een van de beste (zeg eigenlijk maar gerust de beste) oplossingen hebben wij gevonden bij UniFi producten van Ubiquiti en kunnen wij dan ook ten zeerste aanbevelen.

Met een op maat pakket UniFi WiFi systeem is WiFi in het hele huis of kantoor WEL mogelijk. Hierbij kan een systeem worden ingericht als volledig bekabeld (aanbevolen), gedeeld bekabeld of helemaal draadloos (MESH).

Roaming
Wanneer je kiest voor een UniFi systeem in je huis of kantoor kies je ook voor gebruik WiFi via roaming. D.w.z. dat wanneer je eenmaal een draadloze verbinding hebt met het internet deze niet wegvalt wanneer je je door je huis of kantoor beweegt. Je verbinding zal naadloos overgaan van de ene AP naar de andere zonder dat je verbinding wegvalt.

Bekabeld
Dit is de meest ideale oplossing. Alle AP’s (access points) zijn met een UTP kabel verbonden met een switch. Dit garandeert een optimale verbinding met het internet tot wel 1000mbps (indien beschikbaar).

Gedeeld bekabeld
Wanneer niet naar alle posities waar een AP gewenst is een UTP kabel kan worden gelegd en gekoppeld aan de primaire switch (welke verbonden is met de internetaansluiting) kan gekozen worden om een of meerdere AP’s bekabeld aan te sluiten en overige via MESH te koppelen.

Helemaal geen kabels leggen (MESH)
Is er geen enkele mogelijkheid om een bekabeld systeem aan te leggen is er altijd nog de mogelijkheid om de uitvoering volledig draadloos te maken met MESH verbindingen. Met deze methode worden alle AP’s draadloos met elkaar gekoppeld (met minimaal 1 bekabelde AP gekoppeld aan de hoofdverbinding). Je hebt dan wel wat extra AP’s nodig om een goede dekking te waarborgen, ook de snelheid van je WiFi zal dan iets afnemen.

Managed control
Een UniFi systeem is naar wens te programmeren en is er managed control beschikbaar. D.w.z. laat je bv je WiFi systeem installeren door Jansen Internetservice zal deze je systeem op afstand monitoren en kan op afstand ingrijpen e.o. reageren bij problemen in het systeem.

“Het kost een paar centen, maar dan heb je ook wat”
Tja, het is een superdelux systeem, eindelijk eens een product die wel doet wat je er van verwacht. Helaas is dit dan ook terug te vinden in de prijs, UniFi producten zijn echt niet de goedkoopste. Wij zijn echter van menig dat de prijs/kwaliteit verhouding perfect in balans is en de prijzen daarmee eerlijk, het is immers een product waar je na installatie eigenlijk geen omkijken meer hebt en gewoon doet wat je er van verwacht:

Probleemloos draadloos internet!

Meer weten over de mogelijkheden van een UniFi professioneel WiFi systeem in uw huis of kantoor, neem gerust eens contact op met Jansen Internetservice en vraag naar de mogelijkheden.

Meer weten?
Bel 0497 336 403

Reageer op dit blog item

Wanneer u vragen, op- e.o. aanmerkingen heeft over dit item kunt u reageren middels onderstaand formulier. Uw bericht zal vertrouwelijk worden behandeld en wordt uw e-mailadres uiteraard sowieso niet gepubliceerd.

Scroll naar boven

Een professionele WordPress website

al vanaf

€ 490,00