Domein redirect, een domeinnaam omleiden naar een andere website

Regelmatig ontvangen wij berichten van onze klanten dat zij zijn benaderd door een bedrijf dat hun met voorkeur domeinnaam wordt aangeboden met andere extensies (bv www.uwdomeinnaam.com) en anders wordt verkocht aan een ander die daarvoor belangstelling zou hebben getoond. Vervolgens wordt deze domeinnaam voor een fors bedrag aangeboden en weet men eigenlijk niet meer wie men te maken heeft, waarmee men zaken doet.

Let op! Laat u niet misleiden!

Uiteraard is het verstandig om naast uw .nl-domein deze ook vast te leggen met andere extensies om uw bedrijfsnaam en voorkeur domeinnaam te beschermen. Verder is het handig wanneer deze domeinen dan ook nog ingesteld zijn als redirect naar uw bestaande .nl-domein.

Hiervoor zijn er diverse oplossingen:

  1. Domeinen vastleggen en zelf DNS records instellen met doorlink (redirect) naar uw primaire domein www.uwdomeinnaam.nl
  2. Domeinen vastleggen en in webhostingpakket via .htaccess bestand de website doorsturen naar uw primaire domein www.uwdomeinnaam.nl
  3. Via een abonnement EU-COM Redirect Domeinen

Mogelijkheden 1 en 2 ga ik hier niet toelichten, die antwoorden zijn overal terug te vinden op het internet, anders bij uw eigen provider. Wat ik hier wel even wil toelichten is de mogelijkheid van optie 3: een abonnement EU-COM Redirect Domeinen pakket.

Via de website www.redirectdomeinen.nl kunt u eenvoudig een abonnement afsluiten voor gewenste domeinen. Een standaard EU-COM Redirect Domeinen pakket is incl:

Is dit abracadabra voor u?

Ik begrijp dat dit voor velen abracadabra is, men heeft meestal  immers meer verstand van ondernemen op hun eigen vakgebied dan gedoe met websites, webhosting en domeinen. Vandaar dat Jansen Internetservice zich beschikbaar stelt om deze werkzaamheden over te nemen en u als ondernemer hierin te ontzorgen. En dat voor een vast bedrag (abonnement) per jaar.

Meer weten? Neem gerust even contact op (tijdens kantooruren telefoon 0497 336 403), kijk op www.redirectdomeinen.nl of maak gebruik van onderstaand reactieformulier.

Reageer op dit blog item

Wanneer u vragen, op- e.o. aanmerkingen heeft over dit item kunt u reageren middels onderstaand formulier. Uw bericht zal vertrouwelijk worden behandeld en uw naam enkel met uw toestemming gepubliceerd (uiteraard sowieso zonder e-mailadres).

Scroll naar top